Alleen inzicht maakt verandering eenvoudig

Bij HRM Navigatie geloven wij dat wanneer je inzicht biedt in persoonlijkheidskenmerken en competenties, je helpt bij persoonlijke ontwikkeling. Vandaag de dag is dit een onmisbare tool. De veelzijdigheid bewijst zich; je kunt HRM Navigatie inzetten tijdens de sollicitatieprocedure; maar ook later bij loopbaanbegeleiding. Daarmee manage je micro en macroprocessen en speel je in op de forecast die je hebt als organisatie.

Wanneer een medewerker op een authentiek en natuurlijke wijze zijn bijdrage kan leveren ontstaat er een sterkere band met de organisatie, de klanten en zijn omgeving.

Met het HRM Navigatie platform heb je de juiste instrumenten in handen om de persoonlijkheidskenmerken en competenties te bepalen én inzichtelijk te maken.

We vragen niet om ons te geloven op onze blauwe ogen; we nodigen je uit om ons HRM Navigatie Platform te testen, vraag hier je demo aan.

Na de demo ontvang je 3 GRATIS Assessment Rapportages en toegang tot de match-mogelijkheden.

 

Persoonlijkheidskenmerken (Big5)

Competenties worden getoetst

VMBO/MBO/HBO/WO matchprofielen

Onbeperkt testen

Het basis meetinstrument bestaat uit 3 testen. Een persoonlijkheidskenmerken test afgeleid van de BIG5 en twee competentietesten.

De kandidaten maken de test in hun eigen tempo. De kandidaten kunnen de vraag beluisteren en indien gewenst één vraag terug klikken. Tussentijds kan een test worden gepauzeerd en op een later tijdstip worden vervolgd.

De testen kunnen onbeperkt worden uitgezet, alleen wanneer je gedetaileerde rapportages wilt of gaat matchen vragen we een vergoeding.

Assessment-rapportage

Na succesvolle afronding van de testen is er voor iedere deelnemer een top 5 certificaat met zijn/haar beste competenties beschikbaar.

Voor jou, als platformgebruikers is er op HRM Navigatie de standaard verkorte rapportage beschikbaar. Hierin krijg je de samenvatting in competentie gebieden.

Wil je diepgaande analyse of matchen met de deelnemer kun je een duidelijke en uitgebreide rapportage downloaden. In de uitgebreide rapportage staan de vijf persoonlijkheidskenmerken en onderliggende gegevens, alle competenties en hun respectievelijke scores en tot slot een drijfveren-analyse van de deelnemer.

Ranking op profielen

Zowel een groep kandidaten die bijvoorbeeld solliciteren op een functie of een deelnemer aan een loopbaan traject kunnen worden gerankt met een functieprofiel.

We bieden honderden functieprofielen aan op VMBO, MBO, HBO en WO niveau waar tegen direct kan worden gematcht. Deze profielen zijn afgeleid van de kwalificatiedossiers uit het onderwijs.

Er bestaat ook de mogelijkheid voor ideaal-profielen. Een profiel kan worden opgesteld afgeleid van een vacature/functie of worden samengesteld door teamleden de testen te laten maken en de testresultaten te aggregeren naar een teamprofiel. Een eigen ideaalprofiel is op alle persoonlijkheidskenmerken en competenties bij te stellen.

Match-rapportage

enn het HRM Navigatie platform kun je een match maken van de kandidaat en het functie- of ideaalprofiel.

Ook kan de match omgekeerd voor een kandidaat altijd de best passende beschikbare opleiding of functie uitlijsten.

De matchresultaten wordt zichtbaar gemaakt in een match rapportage waarin de positieve en negatieve ‘gaps’ tussen de
testuitslagen van de kandidaat en de eisen van het functie- en ideaalprofiel worden weergegeven.

Een positieve gap wordt zichtbaar in een blauw balkje, een negatieve gap in een geel balkje. Het zal duidelijk zijn dat hoe minder gele balkjes hoe groter de kans dat de betreffende opleiding met succes gevolgd kan worden of hoe beter een baan past bij de betreffende kandidaat.

Toegankelijkheid

Gebruikers die onze testen maken krijgen een intuitieve slider aangeboden.
De interface ontvangt vaak positieve bijval, mede omdat de slider geen standaard liniëre schaal heeft maar een visueel onderscheidende schaal-indeling. Daarnaast bieden we de vragen ook in audio aan, zo zijn alle testen voor alle deelnemers goed uitvoerbaar.

Deelnemerscertificaat

Voor elke deelnemer die de testen heeft afgerond is er een deelnemerscertificaat.

Dit certificaat bevat de 5 beste competenties van de deelnemer. Zo heeft de deelnemer een eerste indruk van zijn resultaten uit de testen. Het certificaat geeft tevens een goed begin aan elk eerste gesprek dat dieper ingaat op de resultaten uit de testen.

Visueel en tekstueel

De gedetaileerde rapportages zijn tekstueel en visueel uitgebalanceerd en geven een duidelijke uitleg van de behaalde resultaten per onderdeel.

Dit gedetaileerde rapport is in het platform voor jou als gebruiker/beheerder direct na de testen beschikbaar.

Het rapport kan desgewenst worden verzonden naar de kandidaat of in een eigen proces worden opgepakt en gebruikt.

Overzichtelijke match

De matchingstechniek in het HRM Navigatie platform geeft een duidelijk inzicht in de match tussen de kandidaat en het gekozen profiel.

De negatieve en positieve gaps geven je de mogelijkheid om duidelijk te maken waarop een kandidaat kan excelleren of verbeteren. De ontwikkelbaarheid van een competenties is ook weergegeven zodat loopbaan ontwikkeling op effeciënte en succesvolle manier kan worden toegepast.

HRM Navigatie BV
Vlotstraat 2
6417 CB HEERLEN

045-5225444
secretariaat@hrm-navigatie.nl

KvK: 76398676
BTW: NL860611620B01
IBAN: NL91ABNA0864628404

HRM Navigatie Kennisbank

Competenties
Persoonlijkheidskenmerken
Assessment
Werving & Selectie
Employability
Loopbaancoaching

© HRM Navigatie BV – Alle rechten voorbehouden – Privacy StatementAlgemene voorwaarden